18/11/07

Avaluació d'un material didàctic multimèdia

El material didàctic multimèdia que explicaré està on-line a aquesta pàgina web: http://ares.cnice.mec.es/edufisica/alumnos.html.


Es tracta del programa LUDOS, que és impulsat pel Ministeri d’Educació i Ciència. La matèria que tracta aquest programa és el de l’educació física al nivell de primària i ho divideix en 3 cicles (cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior). L’objectiu d’aquest programa és el de proporcionar una sèrie de coneixements sobre l’educació física als alumnes, al professorat i al públic en general. L’apartat que he escollit per analitzar és el de “Misterios del cuerpo humano” que està dedicat principalment als alumnes de cicle inicial. L’objectiu principal que té aquesta activitat és el de conèixer els noms de les diferents parts del cos i saber diferenciar-les.

Els continguts que tracta aquesta activitat són: l’aprenentatge de les principals parts del cos, la distinció de les principals parts del cos, la demostració dels aprenentatges adquirits anteriorment i la relació de les parts del cos amb algunes accions quotidianes.

Aquest material té les diferents activitats encadenades de manera que per aconseguir un aprenentatge òptim i positiu s’ha d’anar en ordre per les diferents activitats.

Aspectes funcionals

Els aspectes funcionals que té aquest material són molt senzills. Per començar, destaca la seva facilitat d’ús ja que a la part de dalt de la pàgina hi ha 6 icones que permeten escollir aquelles accions que es vulguin realitzar d’una manera clara i entenedora. D’aquesta manera l’alumne pot escollir ràpidament on vol anar. A més, s’entén clarament el que l’alumne ha de fer perquè ho té escrit a la pissarra de dibuix i repeteix el que hi ha escrit amb audio. Els consells que es donen per realitzar les diferents activitats són fàcils d’entendre i no suposen cap dificultat per fer les activitats. A més, a cada activitat hi ha el temps que es triga a fer-la i el nombre d’intents i encerts.

Aspectes tècnics

Pel que fa al seu entorn audiovisual, el seu disseny és atractiu ja que no hi ha excés de text. El model de lletra que s’utilitza és clar i precís i permet una lectura fàcil al nen. La navegació és molt eficaç ja que en tot moment l’alumne sap on està. Les animacions estan molt ben fetes perquè ajuden molt al nen per realitzar l’activitat i al ser en forma de dibuixos provoquen una especial motivació del nen cap a l’activitat. S’ha de destacar també la manera senzilla que es té per poder ficar les respostes a l’activitat ( omplir requadres, relacionar conceptes...). Aquest material té una bona fiabilitat en general perquè es pot visualitzar sense problemes i té una velocitat alta.

Aspectes pedagògics

Aquest material resulta atractiu pel seu interès i la seva motivació als nens. Desperta la curiositat de l’alumnat en general. Destaca sobretot l’autonomia que té l’estudiant realitzant aquestes activitats. A partir dels coneixements que es donen, l’alumne pot desenvolupar-los a partir de la decisió de tasques a realitzar. També és important l’enfoc creatiu que té aquest programa ja que es pretén que no s’aprenguin les diferents parts del cos simplement, sinó que es vol que els nens aprenguin les parts del cos a partir de diversos jocs i d’una manera més divertida. També cal destacar l’adequació que té el material cap als nens de cicle inicial a partir de la disposició senzilla de la pàgina.

Conclusió

Aquest material didàctic multimèdia m’ha semblat molt interessant ja que permet l’aprenentatge general del cos humà d’una manera divertida, senzilla i amena per als nens. També crec que aquest material pot ser útil per fer-lo servir a les classes d’Educació Física quan es tracti el tema de l’organisme humà.

1 comentario:

*inefa* dijo...

Ei Héctor!! Soy la Núria, ya e creado el blog, pasate y haver que me dices de la foto jejejej.

Muy interesante tu blog, pues nada, ya me ire pasando y opinando y discutiendo tus posts jejej.


Enga, salut i força al canut!! ejejej